Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Погазват закона, но не могат да ги спрат: С моторни шейни в НП "Рилa"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:17 / 23.03.2023Коментари ()1083
© NOVA
Мъже с шейни необезпокоявано кръстосват Национален парк "Рила", създавайки невъобразим шум и погазвайки всякакви закони. Те продължават да са неизвестни, защото се оказва почти невъзможно да бъдат установени и евентуално след това глобени.

Директорът на Парка Красимир Андонов уточни, че има подаден такъв сигнал, но в района на Рилския манастир. Моторни шейни в парка обаче е имало и видно от клипа те са били в нарушение. Дори парковата охрана да забележи хората с шейните, е почти невъзможно те да бъдат задържани високо в планината. Рисково е и да бъдат преследвани, затова нарушителите се оказват просто неуловими, предаде NOVA. 

"Гонки. Първо те са много опасни самите гонки, наистина на нас не ни достигат моторните шейни, но е много трудно да се идентифицират нарушителите. Те са с каски, с униформи, шейните нямат номера. Миналата седмица имахме един случай в района на Седемте езера също с моторни шейни. Единият е разпознат, останалите не са. Трудно е да се идентифицират", посочи Андонов. 

Най-сериозна вреда шейните нанасят върху популацията на защитените диви кози в Парка. Възможно е шумът да ги стресира дотолкова, че организмът им да се изтощи и да не издържи зимата. От Парка съветват при нередности да се звъни директно на дежурния телефон на дирекцията, а не на 112, за да не се получават грешки с локацията на нарушението.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Pogazvat-zakona-no-ne-mogat-da-gi-sprat-S-motorni-sheini-v-NP-Rila-1610496
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.