Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Столипиново грейна след 20 години мрак
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:07 / 04.05.2010Коментари ()5603
©
Кметът на район „Източен" Петър Петров късно снощи инспектира новото осветление, монтирано в района на блоковете, известни като „Соколите" в квартал „Столипиново". „Още по време на частичните избори обещах пред всички, че първата задача, с която ще се захванем в „Столипиново", е да осветим района. Не може хора от 21-ви век да живеят в тъмнина. За това още в края на миналата година решихме да инвестираме около 200 000 лева за осветление. Сега сами виждате - две трети от програмата е изпълнена - пространството около „Соколите" свети, хората изказват своето одобрение и обещават, че ще пазят това, което го постигнахме с много усилия и много труд" - заяви кметът на район „Източен".

На това място осветление е нямало 20 години - от първите дни на демокрацията, когато всичко се изпочупи и изпокраде, тук цареше пълна тъмнина, подчерта Петър Петров. Според него в последно време манталитетът на част от хората се променя и те осъзнават, че действително ако самите ние всички не се захванем да постигнем общата цел - да ни е по-чистичко, да има тротоари, да има осветление, няма друг кой да ни го предостави наготово. Затова мисля, че ще се запази това осветление, няма да се стигне до счупване на осветителните тела, изрази надежда кметът на район „Източен". Той е категоричен, че добрата осветеност е предпоставка за намаляване на престъпленията в тъмната част от денонощието.

Цялата програма е на стойност 300 000 лева - 200 000 лева ще отидат за осветление, а 100 000 лева за инфраструктура. Още тези дни ще започнем изграждането на нови тротоари, подчерта кметът Петър Петров.


(C) ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Stolipinovo-greina-sled-20-godini-mrak-160808
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.