Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Празник за вековния юбилей на СОУ "Пейо Яворов" организират днес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:34 / 29.04.2010Коментари ()2858
©
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "П. Кр. Яворов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес и утре ще бъдат заключителните прояви за отбелязване на 100 години от основаването и откриване на СОУ "Пейо Яворов". От 16.00 часа днес на сцената пред община Пловдив ще има празничен хепънинг с много музика, танци, мажоретки, актьорски изяви и още куп изненади за всички. Програмата ще продължи повече от четири часа. Утре от 18.00 часа, в хотел "Тримонциум", ресторант "Амбасадор" е организиран Коктейл на випуските. Входът е с куверти, като вече са закупени повече от 300 броя.

Тържествата за юбилея на училището започнаха през месец март и бяха организирано от клуб "Яворови почитали". Ръководителят на клуба и преподавател по философия - Елиана Пашкулова, и екипът й бяха организирали редица мероприятия за честването на юбилея. В Актовата зала на вековното пловдивско училище беше организирана богатата програма от литературни четения, семинари, срещи и дискусии.

Дните между 22 и 26 март бяха определени за "Седмица на Яворов". Тя бе съпроводена с изложба и спортен турнир за купата на Яворов, а хуманитарните паралелки разиграха диалози по писмата на Яворов с Лора и Мина. В часовете по западен език тийнейджърите направиха преводи на Яворови стихове. Учениците от горен курс запознаваха по-малките с факти за патрона на училището. В края на март бе проведено и традиционното факелно шествие по Главната улица, което завърши с поклонение пред паметника на поета в Стария град.

По повод юбилея училищното ръководство, начело с директора Сашка Кръстева бяха организирали и екскурзионни лъчи „По стъпките на поета" до Чирпан, Банско, Македония и Париж. През последната седмица представители от училището-учители и ученици посетиха едноименната гимназия в Чирпан. Там посетиха и къщата-музей на Пейо Яворов. Визитата върнаха и средношколци от чирпанската гимназия, начело с директора Иванка Ненкова. Така се постави начало на съвместна дейност за в бъдеще между двете училища, които имат един и същ патрон.


Още по темата: общо новини по темата: 3
20.05.2010 »
29.03.2010 »
22.03.2010 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Praznik-za-vekovniya-yubilei-na-SOU-Peio-Yavorov-organizirat-dnes-159601
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.