Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Адвокат за екшъна в "Т Маркет": Нещо невиждано, което не мога да опиша
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:01 / 14.02.2023Коментари ()58340
©
Нов случай на граждански арест в Пловдив. Този път в задържането е участвал и адвокат. Криминалният екшън се е разиграл в хранителен магазин в жк "Тракия" пред очите на най-малко 30 свидетели.  Крадците са били не един, а двама. Заради гражданския арест се е наложило търговският обект принудително да затвори врати, а клиентите са останали вътре заключени.

"Случайно пиех кафе наблизо, когато видях, че витрината на магазина се чупи отвътре с метална количка. След това излезе едно момче. Усетих, че не е доброномарен и се наложи да го ударя. Друг човек наблизо се опита да го задържи, но не успя и крадецът избяга",  разказа адвикатът, участвал в задържането.

По думите му той влязъл в магазина, след като се обадил на спешния телефон 112.

"Влязох и видях, как няколко души в магазина са задържали втори човек. Стана нещо невиждано, което не мога да опиша. В магазина имаше крещене и викане за помощ. Крадецът тръгна към с бокс и 30-сантиметров нож. Удари ме, но успях да го неутрализирам", разказва той.

Магазинът е Т-Маркет. Официална информация от пресцентъра на ОД МВР Пловдив във връзка с инцидента е следната:

"В събота по обяд на тел. 112 постъпил сигнал, че в търговски обект в жк "Тракия“ двама мъже извършват кражба на марков алкохол. При опит да избяга единият бил хванат от служители на частната охранителна фирма с помощта на клиенти.

Вторият обаче успял да се оттегли в неизвестна посока през витрината, която счупил. Пристигналият веднага на място патрул на Пето РУ установил, че задържаният е на 22 години, с множество регистрации в полицията.

Той е отведен за срок до 24 часа в районното управление. Известна е самоличността и на другия съпричастен към престъплението. Предприети са активни действия за издирването му, тъй като в момента се укрива от служителите на реда".



Още по темата: общо новини по темата: 2
13.02.2023 »
11.02.2023 »

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Advokat-za-ekshuna-v-T-Market-Neshto-nevizhdano-koeto-ne-moga-da-opisha-1566315
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.