Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Дисни" обяви мащабно корпоративно преструктуриране
Автор: Екип Plovdiv24.bg 23:02 / 09.02.2023Коментари ()1256
©
"Дисни" обяви мащабно корпоративно преструктуриране, което ще доведе до загуба на работните места на 7000 души. Планът е част от усилията на компанията за спестяване на 5,5 мрлд. долара от нейните разходи.

Съкращенията ще представляват около 3,6% от цялата глобална работна сила на "Дисни". Нетният доход на компанията възлиза на малко над 1,2 млрд. долара, доста под прогнозираните 1,4 млрд.

Дружеството е под натиск на инвеститорите си да реализира по-големи печалби от стрийминг бизнеса си и заяви, че ще се реорганизира в три сегмента: развлекателен сектор, който ще включва филми и телевизия, спортен сектор с канала ESPN и сектора на забавленията като тематичните паркове и продукти.

Компанията твърди, че преструктурирането ще рационализира операциите, ще направи бизнеса ѝ по-ефективен и ще намали разходите.

"Дисни" е последната медийна компания, която обявява съкращение на работни места в отговор на по-малкото нови абонати и засилената конкуренция в стрийминг бизнеса. Подобни съкращения бяха обявени и от "Уорнър Брос" и "Нетфликс".


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Disni-obyavi-mashtabno-korporativno-prestrukturirane-1562164
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.