Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Благотворителен базар за болно момиче подредиха в кметството на "Западен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:06 / 14.04.2010Коментари ()1823
Благотворителен базар за страдащата от левкемия Таня Рачева организира районната администрация съвместно с ОУ "Драган Манчов" в „Смирненски". Шестокласничката е бивша възпитаничка на основното училище и затова учители и ученици са решили да подкрепят със средства лечението й.

Рисунки, глинени фигури и колажи, изработени от децата са подредени в изложба-базар в администрацията на район „Западен". „Така всеки гражданин, дошъл за услуга в кметството, закупувайки от базара нещо, ще може да подкрепи Таня. Това е и начинът инициативата на бившите й съученици да има гласност и да стигне до възрастните, от които се очаква милосърдие", заяви кметът Здравко Димитров.

За да върнат момичето в класната стая, сегашните й съученици от ОМГ организираха преди Великден благотворителен базар, от който събраха повече от 4000 лева. Инициативата им бе подкрепена от ученическите комитети на всички училища в район „Западен". Организаторите предвиждат настоящият базар да остане в администрацията на „Западен" до неговата пълна разпродажба.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Blagotvoritelen-bazar-za-bolno-momiche-podrediha-v-kmetstvoto-na-Zapaden-156043
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.