Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сигнал от Пловдив: Закупих прясно мляко на промоция, но се оказа, че срокът на годност е бил до 24.01.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:18 / 03.02.2023Коментари ()19198
©
В редакцията на Plovdiv24.bg получаваме все повече сигнали от клиенти, закупили стока с изтекъл срок на годност. Често сигналите са срещу големите хранителни вериги в града.

"Закупих прясно мляко от голяма верига в Пловдив. В бързината не обърнах внимание на срока на годност, както и това, че въпросната стока беше на промоция. Оказа се обаче, че срокът на годност е бил до 24.01.2023. Тук грешката е и моя, че не погледнах етикета на самата стока.

Призовавам всички клиенти да проверяват сроковете на годност преди да закупят дадена стока. Явно всички стоки, които намалят, са с изтекъл срок на годност.", гласи най-новият сигнал на наш читателка.

Plovdiv24.bg призовава потребителите трябва да са най-бдителни по отношение на пресните и охладени продукти и да не разчитат, че от съответния магазин ще са си свършили съвестно работата. Те имат най-кратък срок на годност. Ако на тях е изписано да се използват преди дадена дата, този съвет трябва да се следва стриктно. Пресните меса и яйца, млечните продукти са сред потенциално най-опасните продукти, които могат да предизвикат здравословни проблеми, ако се консумират след изтичане на срока на годност.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Signal-ot-Plovdiv-Zakupih-pryasno-mlyako-na-promociya-no-se-okaza-che-srokut-na-godnost-e-bil-do-2401-1554407
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.