Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Един от най-големите производители на ски в света ще открие завод в Пловдивско
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:56 / 18.01.2023Коментари ()15120
©
Amer Sports, един от най-големите производители на ски в света, ще строи нов завод в България. Управителят на "Амер Спортс България" Ивайло Петров обяви новината по време на представянето на резултатите от годишната анкета на Австрийското търговско представителство (Advantage Austria) сред австрийските фирми в България за инвестиционния климат в страната.

По неговите думи новото производство ще бъде в Асеновград и ще бъде открито още тази година.

Ние произвеждаме около 30% от световното потребление на ски тук, в България. На база потенциала и развитието на нашите брандове, инвестираме в още един завод, който ще открием тази година в Асеновград“, каза Петров, цитиран от БТА.

Amer Sports е международна компания за спортни стоки, известна със своите брандове като Salomon, Wilson, Atomic, Arc’teryx, Suunto и Precor. В момента компанията има една фабрика в Чепеларе, като именно тя успява да я подреди сред най-големите в света.

Все пак беше отчетен един сериозен проблем, с който се сблъскват инвеститорите у нас – квалифицираната работна ръка. Общото настроение е, че трябва да сме доста по-практично ориентирани в образованието и възпитанието на децата си. В противен случай на бизнеса се налага да инвестира още време и капитал, за да има наистина ценни кадри.

Новината за нов завод в страната ни идва малко след като Бългapия отново се нареди сред най-големите износители на ски и сноуборд оборудване в Европейския съюз. По данни на Евростат за 2021 г. страната заема трето място cpeд нaй-гoлeмитe изнocитeли в общността. Пред нас е само лидерът Австрия и Франция.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Edin-ot-nai-golemite-proizvoditeli-na-ski-v-sveta-shte-otkrie-zavod-v-Plovdivsko-1534714
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.