Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осветление на пловдивска улица - като от Средновековието
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:46 / 14.01.2023Коментари ()7140
© Plovdiv24.bg
Осветлението на ул. “Солунска" в район “Западен" е сякаш от Средновековието, вместо лампи все едно са сложени кандила, видя Plovdiv24.bg. Толкова е неефектовно и тъмно, че вечер за ориентир служат фаровете на колите отсреща. Пешеходци, пешеходни пътеки, знаци - почти не се виждат. Там от години осветлението е с със старите лампи и електрически крушки, а не  - LED.

Интересното е, че улицата се намира съвсем близо до къщата, където живее кметът на града - Здравко Димитров. На въпросната пътна отсечка е и друга важна институция - самото кметство на район “Западен" с цялата администрация. 

На улицата има и няколко търговски обекта, плюс училище “Свети Свети Кирил и Методий" в непосредствена близост. Вечер нищо обаче не се вижда, оплакват се шофьори, те се ориентират слепешката, молят се поне самите пешеходни пътеки да са осветени подобаващо поне с прожектори.

Припомняме, че преди няколко месеца сигнализирахме за липсата на маркировка, все още такава на възлови улици и булеварди се чака да бъде положена.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osvetlenie-na-plovdivska-ulica-kato-ot-Srednovekovieto-1529903
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.