Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Патриарх Неофит благослови българския народ от храм "Св. Александър Невски"
Автор: Алена Соколчева 11:42 / 25.12.2022Коментари ()1094
©
Негово Светейшество Неофит - Патриарх Български и Митрополит Софийски за първи път от месеци присъства лично на литургия в катедралния храм "Св. Александър Невски". 

Тази сутрин той участва в празнична рождественска Василева Света литургия за Рождество Христово, която се отслужва от Мелнишкия епископ Герасим - главен секретар на Светия синод на Българската православна църква, от Белоградчишкия епископ Поликарп - викарий на патриарха, и от ректора на Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски" Браницкия епископ Пахомий. В Божествената литургия за Рождество Христово участват също архимандрит Василий - протосингел на Софийската света митрополия, както архимандрити и дякони.

Припомняме, че Патриархът прекара кратко боледуване, но вече е в добра кондиция и застана до духовниците по време на службата.

Той благослови висшия клир и събралите се десетки миряни да почетат Рождество Христово. 

"Да бъдем добротворци и миротворци, да благоволим един към друг – дори и към враговете си. Да не позволяваме на страстите и гнева да владеят над нас, но да ценим и уважаваме всеки човешки живот. Във всекиго да търсим и да откриваме не свой враг и противник, а наш ближен – също като всички останали сътворен по Божи образ и подобие и повикан от нашия Небесен Отец за богоуподобяване и вечен живот", е част от Рождественското послание на Негово Светейшество Неофит - Патриарх Български и Митрополит Софийски, отправено към българите.


Още по темата: общо новини по темата: 341
06.12.2023 »
01.12.2023 »
12.11.2023 »
16.01.2023 »
16.01.2023 »
11.01.2023 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Patriarh-Neofit-blagoslovi-bulgarskiya-narod-ot-hram-Sv-Aleksandur-Nevski-1509162
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.