Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Как в пловдивското село Труд тъпчат суджука с праз, а ракията е 50 градуса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:33 / 25.12.2022Коментари ()15896
©
Румен Бахов ни отвежда в село Труд, за да ни покаже как се тъпче суджук с праз. В населеното място са култивирали специален сорт от зеленчука, наречен запалвач. В едно от семействата приготовленията са започнали рано сутринта, съобщава Nova.

Баба Величка е позволила на снаха си да започне с точенето на корите за баницата и тиквеника. Докато се приготвят традиционните рецепти, младите в семейството се учат как да приготвят ястията.

В Труд на почит е и ракията. Обясняват, че тя не бива да е под 50 градуса.



Още по темата: общо новини по темата: 341
06.12.2023 »
01.12.2023 »
12.11.2023 »
16.01.2023 »
16.01.2023 »
11.01.2023 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Kak-v-plovdivskoto-selo-Trud-tupchat-sudzhuka-s-praz-a-rakiyata-e-50-gradusa-1508934
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.