Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
СОУ "Пейо Яворов" чества 100 години от основаването си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:47 / 22.03.2010Коментари ()3320
©
С тържество, организирано от клуб "Яворови почитали", започват празничните дни в СОУ "Пейо Яворов", по повод стогодишнината от основаването на училището, научи Plovdiv24.bg.

Клубът е основат от преди повече от пет години. В него членуват както ученици, така и учители, интересуващи се с явороведски изследвания. През последните 2-3 години членове на клуба взимат активно участие за организирането и провеждането на редица литературни четения, семинари, срещи и дискусии и др. Ръководител на клуба е преподавателят по философия Елиана Пашкулова. Тържеството ще бъде от 12,30 часа днес в Актовата зала на училището.

Освен с инициативата на клуб "Яворови почитатели", за 100 години СОУ "Пейо Яворов" са предвидени още празненства за цялата седмица. За "Седмица на Яворов" училището е обявило дните от днес до петък, когато ще има изложба и спортен турнир за купата на Яворов, а хуманитарните паралелки ще разиграят диалози по писмата на Яворов с Лора и Мина. На финала ще станат ясни победителите в конкурсите по български и чужд език, история и изобразително изкуство. В часовете по западен език тийнейджърите ще правят преводи на Яворови стихове. Учениците от горен курс ще запознават по-малките с факти за патрона на училището. По повод юбилеят училищното ръководство, начело с директора Сашка Кръстева, са организирали и екскурзионни лъчи "По стъпките на поета".

Едноседмичните тържества ще завършат с факелно шествие до паметника на Пейо Яворов в Стария град. По традиция то ще започне от училището, ще премине през пешеходния мост, Главната улица и Старинен Пловдив.

Завършекът на всички инициативи и тържества за 100 години СОУ "Пейо Яворов" ще бъде в края на месец април. Тогава на сцена пред община Пловдив ще има хепънинг. По програма е предвидено това да се случи на 29 април от 15 до 20 часа, а само ден по-късно ще има празничен коктейл за всички преподаватели и випуски на училището.



Още по темата: общо новини по темата: 3
20.05.2010 »
29.04.2010 »
29.03.2010 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/SOU-Peio-Yavorov-chestva-100-godini-ot-osnovavaneto-si-150596
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.