Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Баташки няма пари за лекарства, ремонтирал си кабинета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:01 / 18.03.2010Коментари ()4988
© Plovdiv24.bg
Общинските съветници дадоха карт бланш на шефа на МБАЛ "Свети Пантелеймон" доц. Илия Баташки да тегли кредит в размер на 200 хиляди лева, който ще бъде изплащан в продължение на 24 месеца с част от бъдещите постъпления от Здравната каса, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Парите са нужни, за да доизплатим част от натрупани просрочени задължения към фармацевтична компания", мотивира искането си пред съветниците доц. Баташки. Особено важно е кредитът да бъде изтеглен до 8 април, за да не се стигне до завеждане на изпълнително дело.

ГЕРБ и шефката на здравната комисия д-р Лилия Учкунова се възмутиха, че такова важно предложение влиза в извънреден порядък. И друга причина за възмущение изказа д-р Учкунова: "Като няма пари, защо доц. Баташки е правил ремонт на неговия кабинет, а и на този на юристката си, за да си създава излишен комфорт. Когато положението е трудно, трябва да се задоволяваме с това, което имаме."

Баташки призна за ремонта - с 30 хиляди лева бил пооправил не два, а пет кабинета и покани който желае да отиде да ги види. Според него ръководител на болница с 6-милионен приход можел да си позволи канцелария с бюро и два стола.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Batashki-nyama-pari-za-lekarstva-remontiral-si-kabineta-149901
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.