Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нов булевард в южната част на Пловдив? Май ще е друг път
Автор: Диана Бикова 08:39 / 07.12.2022Коментари ()7013
© Google
Превръщането на глухата жп линия в район "Южен" в алтернативно трасе за придвижване в район "Южен" e добра възможност, но реализацията е закъсняла. Според бившия общински съветник Здравко Ангелов намерението е само една гола идея. Ето какво каза Ангелов, който по професия е проектант:

"Това, за алтернативно трасе, по глухата ж. п. линия, е интересна идея, но само идея! Собствеността върху линията е държавна (на НКЖИ), общинска, а има и частна! Така че, да се осъществи подобна идея, трябва да се проведат отчуждителни процедури - дълга и тежка работа, за която трябват и пари!".

От общината признават, че дори да се пристъпи към реализацията на проекта, административната процедура е толкова продължителна, че може да се проточи във времето до завършването на самия Южен обходен колектор.

Създаването на алтернативно трасе е един от начините за облекчаване на трафика, докато се реализира проекта за Южен обходен колектор, заради който поетапно ще се затваря булевард "Александър Стамболийски". Преди два месеца кметът Здравко Димитров обяви публично идеята за пътна връзка "Коматевско шосе" - "Поручик Въльо Стефов" - "Димитър Талев". Още тогава е изпратено писмено предложение до НКЖИ да предоставят имота на общината, но от държавното дружество все още няма отговор.


Още по темата: общо новини по темата: 4
01.01.2023 »
10.11.2022 »
12.03.2019 »
11.05.2018 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nov-bulevard-v-yuzhnata-chast-na-Plovdiv-Mai-shte-e-drug-put-1487613
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.