Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мъж без крака трогна всички на Световното първенство по футбол в Катар
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:37 / 22.11.2022Коментари ()1872
Вече два дни светът е футбол. Един млад мъж, обаче, превърна футболното първенството в истински "спектакъл на толерантността". Страдащият от рядка болест Ганим ал Муфта подели сцената на откриването с холивудския актьор Морган Фрийман, за да отправи призив за единство.

Ганим ал Муфта е на 20 години. Той отдавна е известен в Катар, но вече е звезда в целия свят. Има милиони последователи в социалните мрежи. Спечелил ги е с душата и със сърцето си.

Ганим страда от изключително рядък синдром - каудална регресия, който е оставил долната част на тялото му неразвита. Съдба, която той приел като житейско предизвикателство. Подкрепян от родителите си, Ганим не позволил болестта да се добере до душата му. Подигравките в детството му го направили по-силен и го научили да доказва, че ограниченията са само в човешкото съзнание.

Младият мъж обича екстремните спортове - гмурка се перфектно, кара скейтборд и тренира скално катерене. Извън спорта - изучава политически науки. Постиженията и трудностите си в живота споделя в социалните мрежи. Превърнал се е в духовен водач за много от последователите си. Признание, което го отведе до сцената с Морган Фрийман.

"Но сега светът изглежда по-отдалечен и по-разделен. Как могат да се съберат толкова много страни, езици и култури, ако се приема само една гледна точка", попита Морган Фрийман младия мъж.

В откриване на красотата в различията - е отговорът на Ганим, който не спира да мечтае. Следващата му цел е да стане параолимпиец, пише БНТ.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Muzh-bez-kraka-trogna-vsichki-na-Svetovnoto-purvenstvo-po-futbol-v-Katar-1471967
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.