Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тези, които товарят багажника със 100 кг вещи, да не се учудват, че разходът на бензин им се увеличава с 0,3 литра на 100 км
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:30 / 14.11.2022Коментари ()1256
©
Всички знаят, че премахването на допълнителната тежест, намалява разхода на гориво при един автомобил. Затова и шофьорите трябва да махнат всички ненужно от салона и багажника, тъй като това ще им осигури по-комфортно и по-евтино пътуване, предава Automedia.

Това твърдят експерти от Автомобилния клуб на Германия (AvD), третият по големина след ADAC и ACE. Те посочват “правилото за двете седмици“, което може да помогне в подобна ситуация. Това означава, че всичко, което не е използвано от шофьор през последните две седмици, може да бъде разтоварено от колата без угризения на съвестта.

Това, например, могат да бъдат празни кутии от напитки или ботуши от последната разходка. В същото време нещата, предписани от правилника за движение по пътищата - като комплект за първа помощ, предупредителна жилетка и знак за аварийно спиране (триъгълник), разбира се, трябва да останат в колата.

Ако тези прости препоръки бъдат следвани, е реалистично да намалите средния разход на гориво с няколко десети от литър, казват експертите на AvD. На свой ред колегите им от ADAC дават доста конкретни изчисления - тези, които товарят багажника със 100 кг вещи, не трябва да се учудват, че разходът на бензин автоматично ще се увеличи с 0,3 литра на 100 км.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Tezi-koito-tovaryat-bagazhnika-sus-100kgveshti-da-ne-se-uchudvat-che-razhodut-na-benzin-im-se-uvelichava-s-0-3-litra-na-100km-1462897
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.