Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
3 години затвор за шофьора, размазал мотоциклетист на Асеновградско шосе
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:13 / 02.03.2010Коментари ()6363
© expertbg.com
Кадър от жестоката катастрофа, станала в началото на месец юли миналата година
Пловдивският окръжен съд наложи на подсъдимия Георги Вълканов, 38 г. наказание от 3 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и лишаване от право да управлява МПС за срок от 3 години. Той беше признат за виновен в това, че на 5 юли 2009 г. при управление на МПС с превишена скорост е нарушил правилата за движение, с което е причинил смъртта на Младен Б.

Вълканов работел като пазач във фирма "Комексмаш" ЕООД гр. Асеновград и като такъв му било възлагано да съвместява длъжността шофьор при транспортиране на автобусите на фирмата до бензиностанциите за зареждането им с гориво.
На 5 юли към 10.30 часа Вълканов бил изпратен да зареди с гориво пътнически автобус "МАН" на газ-станция "Литекс", намираща се Асеновградско шосе. След като заредил, потеглил от бензиностанцията, с намерение да излезе на шосето. В този момент по шосето се движил с мотоциклета си "Ямаха" пострадалия Младен Б. Вълканов не забелязал мотоциклета, поради което не спрял да му отдаде предимство. В последния момент, виждайки го, ударил спирачки, но въпреки това последвал челен удар за мотоциклета. Младен Б. починал на място вследствие на черепна, коремна и гръдна травма.

Подсъдимият е осъден за заплати на близките на пострадалия сумата от общо 200 000 лв. за причинените им с деянието неимуществени вреди. Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.

 



Още по темата: общо новини по темата: 2
05.07.2009 »
05.07.2009 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/3-godini-zatvor-za-shofyora-razmazal-motocikletist-na-Asenovgradsko-shose-146243
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.