Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Жители на "Западен" се включиха с 60 килограма капачки в кампанията за закупуване на линейка за деца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:01 / 23.10.2022Коментари ()1621
Служители на район "Западен“ се присъединиха към инициативата "Капачки за бъдеще“. В кратки срокове те събраха и предадоха 60 килограма капачки, като така се включиха в кампанията за закупуване на линейка за деца.

Идеята служителите да се включат в благородната мисия е лично на кмета на района Димитър Колев. Нещо повече – кампанията в "Западен“ продължава и през ноември, когато до сградата на кметството ще бъде поставено огромно сърце, в което гражданите да предават събраните от тях капачки.

Благодарение на "Капачки за бъдеще“ и всички дарители, които се включват в различните издания на инициативата, вече са закупени два високоспециализирани автомобила. Първата неонатална линейка беше дарена на Пловдив в края на миналата година. Тя обслужва не само пловдивския регион, но и голяма част от Южна България - Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали. От края на този месец и Плевен ще разполага с високоспециализирана линейка, която ще покрие нуждите на цяла Централна Северна и Северозападна България.

В момента тече акция за осигуряване на средства за закупуването и на трета специализирана неонатална линейка. Организаторите от "Капачки за бъдеще“ се надяват занапред да успеят да дарят линейки и на други големи градове, в които има университетски болници, така че да покрият територията на цялата страна. От създаването си през 2017-та година насам, от организацията са помогнали и на 35 болници в 35 града в страната с кувьози и медицинска техника.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zhiteli-na-Zapaden-se-vklyuchiha-s-60-kilograma-kapachki-v-kampaniyata-za-zakupuvane-na-lineika-za-deca-1436902
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.