Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Важен проект облекчава трафика в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:47 / 28.09.2022Коментари ()13269
©
Важен проект, който предвижда облекчаване на голяма част от трафика в район "Източен“, влиза за гласуване в Общинския съвет този петък.

Проектът на районната администрация предвижда свързване между ул. "Удроу Уилсън“ и улица "Бъндерица“. Новата пътна връзка ще даде възможност на водачите, идващи от АМ "Тракия" и Скобелева майка, да излизат на бул. "Марица юг“ и да стигнат до Гребната база, без да хващат червената вълна на светофарите, което ще облекчи движението по основни пловдивски булеварди. Другата цел е чрез изместване на автомобилите да се подобри и качеството на атмосферния въздух.

Решението за изменението на ПУП-а е преминал през всички необходими одобрения и изготвените схемите са съобразени с действащите устройствени планове. Квадратурата на интервенцията, която трябва да се извърши е близо 37 декара. В нея са включени две пътни платна с по две ленти, както и нова велоалея.

В плана е предвидено и предпазно съоръжение при случаи на наводнение от преливане на река "Марица“.

Припомняме, че този проект влизаше в намеренията на кмета на район "Източен“ Иван Стоянов още в началото на неговия мандат.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vazhen-proekt-oblekchava-trafika-v-Plovdiv-1408661
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.