Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Полски съд отхвърли всички искания на бащата на Николета и Павел
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:35 / 06.02.2010Коментари ()4202
© BulPhoto
Състав на граждански съд в Полша взе решение за временно отнемане на родителските права на асеновградчанина Тодор Василев над двете му деца Николета и Павел. Магистратското решение е огласено ден по-рано и според него Василев има право да вижда дъщеря си и сина си само в последната събота всеки месец за времето от 10 до 18 часа. Изрично е описано, че тези срещи следва да се осъществяват само в присъствие на полски съдебен наставник, чийто хонорар следва да поеме Василев. Полските магистрати са определили и месечна издръжка, която бащата оттук насетне се задължава да изплаща в размер на осемстотин български лева.

Имах полски адвокат на процеса, не успях лично да се явя, но разбрах, че всички мои искания са били отхвърлени. Показах документи за заплатата ни от четиристотин лева, настоях и за по-нормална възможност да контактувам с децата си, но няма ефект, каза вчера Василев. За времето от август миналата година до момента не съм имал и един нормален телефонен контакт с децата си. Помолих поне да ги чуя на Коледа, но майка им Барбара ми обясни, че те не желаели това, допълни той. Тодор изрази съжаление и от обстоятелството, че е помолил българския консул във Варшава само да присъства на процеса от миналата седмица, но в съдебна зала никой от посолството не се е появил.

Нали се сещате колко е възможно оттук насетне да пътувам до полския град Дембице, където живеят Николета и Павел, за да имам едва шест часа право на контакт с тях. Та разстоянието е 1350 километра, каза отчаяният баща. Той припомни, че и трите му опита да подаде молба за бракоразводно дело в България са получили категоричен отказ. Аргументът е бил, че такова вече е заведено от съпругата Барбара в Полша.


(с) ПОТВ


Източник: в. "Марица"


Още по темата: общо новини по темата: 31
23.10.2009 »
22.08.2009 »
21.08.2009 »
21.08.2009 »
20.08.2009 »
19.08.2009 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Polski-sud-othvurli-vsichki-iskaniya-na-bashtata-na-Nikoleta-i-Pavel-140744
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.