Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Цената на метана удари лошо голям транспортен бос в Пловдив
Автор: Цвети Тончева 14:35 / 27.09.2022Коментари ()15662
©
С линия номер 37 имаме доста голям проблем и работим по отстраняването му, съобщи за Plovdiv24.bg Георги Стоилов, директор на ОП“Организация и контрол на транспорта“ към община Пловдив. Отговорът му идва във връзка с подаден сигнал от наш читател в статията "Расте недоволството от градския транспорт в Пловдив".

"Маршрутното разписание, строителствата и ремонтите, които вървят в града, са причината за този проблем", поясни Стоилов. По думите му, към момента маршрутът на 37 минава през три ремонта и това бави разписанието.

"Ще направим всичко възможно да отстраним проблема, търсим някакво ново решение за лека промяна в маршрута, като се движим в по-голямата част по стария маршрут", каза Стоилов.

За номер 17 все още тече вътрешна проверка тече, там също има много оплаквания от граждани. "До дни ще имаме и за тях информация“, добави Стоилов.

След 10 дни се очаква да заседава транспортната комисия, на която ще се разгледат новите маршрутни разписания. Очаква се промяната да влезе в сила от 1 ноември 2022 година, ако бъде приета от Общинския съвет.

"Засега, предвид тази голяма промяна, по която работим, от наша страна няма намерение да разваляме концесионни договори с превозвачи, но имаме много забележки и налагаме големи наказания“, каза още Георги Стоилов.

Той призна, че един от превозвачите има голям проблем от известно време и при него работата е най-зле. Това е фирма "Хеброс бус“, проблемите са по всичките линии, които фирмата обслужва. Превозвачът сам се е отказал от линия номер 10, но засега няма намерение да се отказва от другите.

Фирмата обслужва 11 линии от общинската схема на град Пловдив. Държи общо 75 направления от областната и републиканска транспортни схеми, като оперира и на територията на други общини.  

"Проблемът на собственика е, че повечето му от над 300 автобуса са на метан и с поскъпването на горивото работи на много голяма загуба сега", поясни директорът на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов.  

По думите му обаче, в момента, освен обективните фактори с горивата, най-големият проблем са ремонтите в града. Заради това са закъсненията по някои от маршрутите. Извършват се множество строителни обекти. Закъснения има и по Брезовско шосе, и навсякъде, където са ремонтите. Това ще продължи и след като се променят разписанията, затова се работи по до изкусуряването на маршрутите, заяви Георги Стоилов.


Още по темата: общо новини по темата: 1015
18.05.2024 »
16.05.2024 »
16.05.2024 »
15.05.2024 »
12.05.2024 »
12.05.2024 »
предишна страница [ 1/170 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Cenata-na-metana-udari-losho-golyam-transporten-bos-v-Plovdiv-1406894
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.