Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Влак уби велосипедист
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:18 / 14.09.2022Коментари ()1233
© bTV
Пътнически влак е блъснал велосипедист, в района на жп гара Полски Тръмбеш снощи. Мъжът е загинал на място. Инцидентът е станал на охраняем жп прелез. Влакът е спрян на гарата. Огледът на мястото на катастрофата продължи до късно през нощта. Все още няма официална информация за причините за инцидента.

Велосипедистът е бил в нетрезво състояние и не се е съобразил със спуснатите бариери и светлинната сигнализация, съобщава bTV.

И от двете страни на прелеза е имало спрели автомобили – факт, който също е пренебрегнал. Към този момент не се знае и с каква скорост се е движела влаковата композиция от локомотив и три вагона.

Влакът се е опитал да спре на гарата, която е в близост до прелеза – на малко повече от километър. Успял е да спре точно при стрелките за влизане в гарата. Поради тази причина и малка част от пътниците са разбрали, че се случва нещо.

Пътниците във влака са били 39. Пътуващите към Русе са били извозени непосредствено след инцидента с автобуси. Движението по линията вече е възстановено.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Vlak-ubi-velosipedist-1393094
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.