Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
АБВ се отрече от БСП и пристана на партията на Стефан Янев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:04 / 19.08.2022Коментари ()1921
© Plovdiv24.bg
АБВ няма да продължи коалиционните си взаимоотношения с "БСП за България“. За предстоящия парламентарен вот на 2 октомври партията ще даде подкрепата си за коалицията, водена от Стефан Янев, "Български възход", съобщи пред медиите председателят на АБВ Румен Петков.

Той подчерта коректността на партията ѝ с "БСП за България“, но също така акцентира и върху различията в съвместната работа в 46 и 47 Народно събрание, където АБВ беше представена от зам.-председателя Владимир Маринов. Ето какво доводи за това решение написа той в социалните мрежи:

"Преди 2 седмици ви казах, че пътищата ни с "БСП за България“ се разделят, а вчера, ние от АБВ, направихме и следващата крачка. Обявихме взетото решение от колективните органи на партията да подкрепим на предстоящите избори ген. Стефан Янев и КП "Български възход“.

Аз няма да се спирам на причините, довели до раздялата ни с БСП, но те са ясни, защото неведнъж сме ги коментирали – липса на диалог с партньорите, еднолични решения, приемане на антибългарски решения в името на властта и др. Въпреки това благодаря на всички колеги в парламентарната група за колегиалното отношение, но явно много често решенията бяха взимани другаде. Точка по тази тема.

Основните приоритети на АБВ са: институционалната сигурност и независимост на институциите; институционално единство на секторните политики (връщане на ИАГ и БАБХ в Министерството на земеделието, храните и горите); енергийна сигурност – осигуряване на необходимите количества газ на най-добра цена (в т.ч. и чрез преговори с "Газпром експорт“), незабавно решение за развиване на нови ядрени мощности; демографска криза – незабавна намеса на държавата за създаване на условия, гарантиращи поминъкът на хората в обезлюдените райони (достъп до здравеопазване, образование и социални услуги), както и създаване на насърчителни политики и програми за развиване на икономически дейности спрямо характеристиките на региона и неговата специфика.

Няма да споменавам и всичко останало, което споделяме заедно с "Български възход“, но съм убеден, че този път разумът ще надделее.

Не са нужни емоции! Нужен е разум!"


Още по темата: общо новини по темата: 981
22.02.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
14.11.2022 »
предишна страница [ 1/164 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/ABV-se-otreche-ot-BSP-i-pristana-na-partiyata-na-Stefan-Yanev-1329547
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.