Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Жители на Йоаким Груево искат да затворят главния път за Пловдив заради силна музика от ресторант
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:27 / 03.08.2022Коментари ()19067
©
Жители на село Йоаким Груево се оплакаха в Община Стамболийски от силната музика, която постоянно се чува от местния ресторант "Въча“ и смущава денонощно покоя на хората. Намерението на недоволните граждани е да излязат на протест срещу силната музика, като затворят главния път за Пловдив.

От своя страна кметът на общината Георги Мараджиев обяви, че подкрепя недоволството на хората и дори лично ще поведе гражданския протест.

Междувременно заместник-кметът Любомир Марков излезе с пост във Фейсбук, в който обясни каква е истинската причина хората не само от Йоаким Груево, но и от останалите села на територията на общината – Куртово Конаре, Ново село и Триводици, да понасят терора със силната музика, която е свързана предимно с различни ромски празненства.

"Като заместник-кмет на Община Стамболийски Ви информирам, че главният виновник за несправянето с този проблем е шефът на РУ-Стамболийски Ангел Керпиев. През 2018 година аз лично подписах докладна да бъде закупен шумомер, който да бъде предоставен на РУ- Стамболийски, за да се следи за обществения ред и спокойствието в общината. Закупихме го, но в последствие се оказа, че г-н Керпиев не е доволен от този шумомер и поиска друг модел. Изпълнихме и това желание. Но тогава желанието на г-н Керпиев се изпари, защото по този начин се отваря много работа на полицията".

"И шумомерът ни беше върнат. От кореспонденция между кмета г-н Мараджиев и директора на ОДМВР – Пловдив се вижда, че кметът едва ли не моли да се въздейства на г-н Керпиев да приеме дарението, което беше гласувано и от Общинския съвет. ОДМВР – Пловдив избраха да стане чрез договор за заем за послужване. Този договор обаче и до днес не е подписан от Полицията“, пише в социалната мрежа зам.-кметът Марков и допълва, че при това положение недоволството на хората е напълно основателно.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Zhiteli-na-Ioakim-Gruevo-iskat-da-zatvoryat-glavniya-put-za-Plovdiv-zaradi-silna-muzika-ot-restorant-1319258
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.