Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Променят две наредби, свързани с опазването на околната среда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:04 / 28.07.2022Коментари ()761
©
снимката е илюстративна
Министерският съвет одобри промени в две наредби - Наредбата за предотвратяване на големи аварии с опасни вещества и ограничаване на последствията от тях и Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС).

С промените се преодоляват несъответствия и противоречия на подзаконовата нормативна уредба с последните изменения и допълнения на Закона за опазване на околната среда (ЗООС), информират от МС.

В Наредбата за предотвратяване на големи аварии с опасни вещества и ограничаване на последствията от тях се прецизират текстове с цел подобряване на формата и съдържанието на документите по глава седма, раздел I от ЗООС.

С нови текстове в Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) се постига пълно съответствие с разпоредбата на член 6, параграф 3, буква в) от Директива 2011/92/ЕС относно оценката на въздействието на някои публични и частни проекти върху околната среда и пълно и правилно транспониране на Директивата.

Осигурява се пълна прозрачност и достъп на засегнатата общественост до информация за провежданите процедури по ОВОС, допълват от правителството.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Promenyat-dve-naredbi-svurzani-s-opazvaneto-na-okolnata-sreda-1315987
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.