Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Три дни траур в две села заради жертвите на жестоката катастрофа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:29 / 17.07.2022Коментари ()3307
©
В плевенското село Горна Митрополия е обявен тридневен траур в памет на загиналите жители във вчерашната тежка катастрофа на пътя Плевен-Ловеч. Това се посочва в заповед на кмета на селото Атанаска Василева, съобщава БТА.

От днес до вторник, 19 юли, националният флаг на обществените сгради е спуснат наполовина, забранени са всички публични увеселителни празненства и радостни ритуали.

Вчера около 14,25 часа в района на пътния кантон "Люляците" стана катастрофа, при която загинаха петима души, сред които и две малки деца на възраст около една годинка. И двата автомобила са с плевенска регистрация. Единият е "Фолксваген Голф", управляван от 60-годишен мъж от село Горна Митрополия, а другият е "Опел", с водач 31-годишен, от село Милковица. От удара загиват шофьорът на "Фолксваген"-а и едногодишно момченце, пътник в автомобила. От другия автомобил загива водачът, както и спътниците му – 54-годишна и момченце. При тежкия пътен инцидент са ранени две жени - на 21 и на 51 години, които са настанени за лечение в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен.

Тридневен траур е обявен и в село Милковица, откъдето са три от жертвите на катастрофата, пътували към Троянския манастир за кръщене на загиналото момченце - седеммесечният Мартин.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Tri-dni-traur-v-dve-sela-zaradi-zhertvite-na-zhestokata-katastrofa-1308438
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.