Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Червено-жълт "капан" за шеф на РИО заложили на ГЕРБ?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:24 / 11.01.2010Коментари ()5767
Свое проучване, стигнало чак до високите етажи на Министерството на образованието, младежта и науката, за обстоятелства около проточилия се конкурс за шеф на РИО в Пловдив е направил юристът Кристиан Гьошев, който още като ученик поведе протестите срещу задължителните матури и дори осъди тогавашния министър.

"Разкрих пред началника на кабинета на министър Сергей Игнатов - Мария Божкова, и парламентарния секретар във ведомството Милена Дамянова как някои хора от МОМН, останали от времето на тройната коалиция и все още верни поддръжници на НДСВ, БСП и ДПС умишлено са заложили хитър капан на ГЕРБ, за да не може доц. Павлинка Кацарова, която е един от кандидатите за поста и член на партията, да бъде назначена за началник на Регионалния инспекторат по образование в Пловдив", разказа Гьошев пред Plovdiv24.bg.

Според него имало такива разминавания между обявата за конкурса и длъжностната характеристика, че назначаването на спечелилия първото място на практика можело да се окаже невъзможно. Сред посочените минимални и специфични изисквания за допускане до конкурса влизали 6 години стаж на ръководен пост и други, като опит в областта на образованието. Сред допълнителните умения и квалификации, носещи предимство на кандидатите, били включени изискванията за учителски стаж или педагогическа правоспособност.

"В длъжностната характеристика на началник на РИО изрично е записано изискването, че назначеният трябва да е учител или педагог. Това означава, че доц. Кацарова, която е университетски преподавател, може да участва в конкурса, но дори да бъде класирана на първо място - няма да може да заеме поста, освен ако няма документ за учител или присъдена педагогическа правоспособност. Министърът ще бъде юридически принуден да подпише служебно правоотношение с кандидата, класиран на второ място, който може да се окаже човекът на групичката БСП, НДСВ и ДПС", твърди Гьошев. 

Той е убеден, че именно останките от бившето управление мътели водата на "Дондуков" 2А. Министърът на образованието доц. Сергей Игнатов бил веднага уведомен за подмолната схема.


Още по темата: общо новини по темата: 20
02.06.2010 »
02.06.2010 »
15.02.2010 »
15.02.2010 »
05.02.2010 »
22.01.2010 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Cherveno-zhult-kapan-za-shef-na-RIO-zalozhili-na-GERB-130688
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.