Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Законодателни промени: Хазартните игри ще се организират от тотализатора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:25 / 12.07.2022Коментари ()1044
©
Комисията по бюджет и финанси одобри на първо гласуване с 18 гласа "за" промени в Закона за хазарта, внесени от Любомир Каримански от ИТН и група народни представители.

С него се регламентира организирането на хазартни игри от тотализатора чрез пунктове за приемане на залози. Също така се предвижда желаещите да играят и през устройства на самообслужване.

Общият брой на пунктовете да не може да надвишава 3000 на територията на страната. В мотивите към законопроекта се посочва, че максималният брой пунктове се предлага, за да се избегне неконтролируемото разпространяване на хазартни игри от държавното предприятие.

Предлага се и спортния тотализатор да може да организира игри със залагания върху случайни събития и със залагания, свързани с познаване на факти.

Законопроектът предвижда хазартните игри да се организират чрез пунктове за залози, разположени в собствени или наети помещения от държавното предприятие; пунктове в собствени или наети помещения от външни лица, с които предприятието има сключен договор за разпространение от негово име и за негова сметка; и чрез устройства за самообслужване, които са обособени и обозначени като пунктове за съответните хазартни игри.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Zakonodatelni-promeni-Hazartnite-igri-shte-se-organizirat-ot-totalizatora-1305341
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.