Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изложба в Пловдив показва последствията от замърсяването на Черно море
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:19 / 07.07.2022Коментари ()1128
©
Изхвърлените от човека и попаднали в реките и моретата отпадъци представляват не само естетически, загрозяващ пейзажа проблем. Те са също така основна заплаха за биоразнообразието на планетата и риск за здравето на хората. Заплаха, която за съжаление грози и нашето Черно море, както и живота и дейностите на хората, свързани с него. 

Затвореният басейн на Черно море го прави изключително уязвимо за всякакъв тип замърсяване, поставяйки на риск неговите обитатели. Отпадъците, които морето изхвърля по плажовете, както и откриването на острови от боклуци, носещи се по повърхността му, показват значимостта на проблема.

Инсталацията е част от проект BSB142 BioLearn "Екологично съзнание и поведение за спиране на замърсяването в значими влажни зони на Черноморския басейн“, финансиран от Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество "Черноморски басейн 2014-2020“ и изпълняван от СНЦ Зелени Балкани-Стара Загора.

Макетите са на делфини, както и на риби - калкан и паламуд от Черно море. Всички макети са в реален размер и оцветяване, изработени от съвременни материали и технологии.

Изложбата ще бъде в музея от 29.06.2022г до 20.07.2022г.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izlozhba-v-Plovdiv-pokazva-posledstviyata-ot-zamursyavaneto-na-Cherno-more-1302175
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.