Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съдия Пенка Стоева-Йоаниду с почетен знак и награда след 30 г. работа в съдебната система
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:31 / 01.07.2022Коментари ()2776
©
Съдията в Окръжен съд – Пловдив Пенка Стоева-Йоаниду получи отличие "личен почетен знак първа степен – златен“ и парична награда в размер на 1000 лв. от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Наградата е предложена от Розалия Шейтанова – председател на Окръжен съд – Пловдив. Тя се мотивира с дългогодишната работа на съдия Пенка Стоева-Йоаниду в органите на съдебната власт. Юристката започва кариерата си като стажант съдия в Окръжен съд – Пловдив през 1984 г., а от 2005 г. е съдия в Окръжен съд – Пловдив. Има близо 30 години стаж в съдебната система. Съдия Пенка Стоева е разглеждала някои от най-сложните граждански и търговски дела в Окръжен съд – Пловдив и се е доказала като опитен професионалист, боравещ отлично с правната материя.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет освободи Пенка Стоева от заеманата длъжност "съдия“ в Окръжен съд – Пловдив на основание чл. 160 във връзка с чл. 165 ал.1 т.2 от Закона за съдебната власт. Председателят на съда госпожа Розалия Шейтанова й връчи и Почетен плакет на Окръжен съд - Пловдив и й пожела здраве от името на всички служители и магистрати.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sudiya-Penka-Stoeva-Ioanidu-s-pocheten-znak-i-nagrada-sled-30-g-rabota-v-sudebnata-sistema-1298146
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.