Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Побойник, избил зъбите на софиянец, жали условна присъда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:13 / 27.06.2022Коментари ()683
©
Въззивно дело за причиняване на средна телесна повреда ще гледа тази седмица Окръжният съд във Велико Търново. Със свое решение Районен съд – Павликени  е признал подсъдимия Александър А. за виновен в това, че на 28 декември 2018 г. в село Недан, причинил на Г.А. от София средна телесна повреда. Агресивният мъж му избил зъби и заради травмата потърпевшият имал затруднения с храненето и говора. 

Първоинстанционният съд е осъдил извършителя на четири месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Подсъдимият Александър А. е осъден да заплати на Г. А. сума в размер на 5500 лева, представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди – болки и страдания, заедно със законната лихва от датата на увредата до окончателното изплащане, както и разноските по делото, представляващи адвокатско възнаграждение на повереника.

Делото е образувано въз основа на въззивна жалба от подсъдимия Александър А. Делото се гледа за втори път от Окръжен съд – Велико Търново. През октомври 2021 г. съдът е потвърдил присъдата на Районен съд – Павликени, след което пълномощникът на подсъдимия е входирал искане пред Апелативен съд – Велико Търново за възобновяване на наказателното производство и връщане на делото на Великотърновски окръжен съд в стадия на съдебното заседание. Апелативната инстанция възобновила казуса и върнала делото за ново разглеждане от друг състав на Окръжен съд – Велико Търново.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Poboinik-izbil-zubite-na-sofiyanec-zhali-uslovna-prisuda-1294443
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.