Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тотев: Само така може да се промени просръбският антибългарски естаблишмънт на Северна Македония
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:50 / 24.06.2022Коментари ()5566
©
Народното събрание окончателно одобри т.нар. френско предложение за начало на преговорите за присъединяване на Северна Македония към ЕС. Бившият кмет на Пловдив и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Иван Тотев обясни в страницата си във фейсбук защо е гласувал днес "за".

"Гласувах за европейското бъдеще на Северна Македония. Като потомък на два пъти бежанци, веднъж през 1925-та по време на Петричкия инцидент и след това през 1944-та, считам че единственият път двата народа да станат отново една силна и обединена нация е падането на границите.

Само така, чрез икономическо и културно сближаване, може да се промени просръбският, зависим от Русия, антибългарски естаблишмънт* на тази братска държава."

(б.р.) - *(От англ., в този смисъл) Група обществени, икономически и политически лидери, които формират управляващата класа в държавата, включително обществени и частни институции и организации, групи за натиск, лобисти и др., част от установения обществен ред


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Totev-Samo-taka-mozhe-da-se-promeni-prosrubskiyat-antibulgarski-establishmunt-na-Severna-Makedoniya-1293540
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.