Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Окръжната прокуратура внася искане "задържане под стража" на един от най-известните наркопласьори
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:46 / 15.06.2022Коментари ()3166
©
Както Plovdiv24.bg писа в Пловдив арестуваха един от най-издирваните наркопласьори в Европа. Вчера в Окръжна прокуратура – Пловдив е постъпила Заповед за арест, издадена от компетентните власти на Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия, спрямо Бенджамин Макан, на 32 г. Той е издирван за трафик на наркотични вещества на територията на европейски държави, съобщават от институцията.

На 13.06.2022 г., Бенджамин Макан е бил задържан в гр. Пловдив от служители на ОД на МВР-Пловдив. Британският гражданин е бил обявен за международно издирване въз основа на заповед за арест от районен съдия при Районен съд в гр. Рединг, Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия.

Задържането е на основание Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест и Споразумението за търговия и сътрудничество между ЕС и ЕОАЕ, от една страна, и Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия, от друга страна. В момента Бенджамин Макан е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив.  

Предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд – Пловдив за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо него.  Заседанието по същинското производство по предаването на лицето предстои да бъде насрочено на друга дата в Окръжен съд-Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 3
21.06.2022 »
16.06.2022 »
14.06.2022 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Okruzhnata-prokuratura-vnasya-iskane-zadurzhane-pod-strazha-na-edin-ot-nai-izvestnite-narkoplasyori-1286546
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.