Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Витанов за НВО по математика: Не е добре, че тройките са по-малко от двойките
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:57 / 07.06.2022Коментари ()1640
© НОВА ТВ
Щом има много двойки на Националното външно оценяване по математика - следователно децата имат проблеми с логическото мислене, което не е достатъчно. Може да се е случило така, че тестът да е по-тежък, отколкото миналата година. Така математикът проф. Николай Витанов коментира резултатите от НВО за IV клас в "Здравей, България".

"Фактът че тройките са по-малко от двойките не говори добре. Това показва, че тук има проблем, който трябва да се огледа. Основната причина трябва да се търси в неразвитието на аналитичните способности на децата - учебните програми, учебниците и начина на преподаване", добави още той.

Според Витанов трябва да бъдат огледани учебните програми, за да се прецени какво и кога трябва да се учи.

"Когато ги карат да учат все повече неща и броят на часовете по математика намалява - нормално е да има проблеми", смята математикът. Неговото мнение е, че децата са пренатоварени. 

Относно COVID пандемията той каза, че ни очаква спокойно лято. "Всички показатели са десетки , а някои и стотици пъти под критичните", подчерта математикът.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Vitanov-za-NVO-po-matematika-Ne-e-dobre-che-troikite-sa-po-malko-ot-dvoikite-1280186
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.