Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Абсолвенти засадиха още фиданки по алеята на ВУСИ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:16 / 03.06.2022Коментари ()904
Aбсолвентите от випуск "2022" заедно със Студентския съвет на Висшето училище по сигурност и икономика и студенти от други курсове продължиха традицията да засаждат дръвчета във вече създадената алея.

Инициативата стартира от завършилия миналата година випуск на Висшето училище по сигурност и икономика. През 2021 г. по повод на Деня на Земята абсолвентите засадиха пет фиданки липа и една фиданка гинко билоба в близост до сградата на вуза, с което поставиха началото на Алеята на ВУСИ.

Тази година по повод на Световния ден на околната среда – 5 юни, абсолвентите от Випуск 2022 засадиха пет дръвчета липа. Инициативата бе подкрепена от ръководството на вуза и от Студентския съвет. "Опазването на околната среда е важно за мен и се радвам, че съм част от това събитие и че мога да допринеса за озеленяване на района“, сподели Нонна Благова – четвъртокурсничка във ВУСИ.

Представители на община Пловдив – район Южен, и ОП "Паркове и градини“ също оказаха своята подкрепа на абсолвентите и висшето училище. Заместник-кметът на район "Южен" Атанаска Тунтова също засади няколко дръвчета. "Радвам се, че инициативата продължи и през тази година, и искрено вярвам, че тя ще продължава и занапред“, сподели тя.

С усмивки на лицата и удовлетворени от свършеното абсолвентите от випуск "2022" оставиха своята следа и обещаха, че ще се връщат тук, за да наблюдават развитието на Алеята на ВУСИ.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Absolventi-zasadiha-oshte-fidanki-po-aleyata-na-VUSI-1278525
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.