Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Не се хващайте на въдицата! Фалшиви писма заливат потребители от името на "Райфайзен Банк"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:40 / 03.06.2022Коментари ()5315
Фалшиви имейли заливат потребители от името на "Райфайзен Банк". Читател на Sofia24.bg изпрати сигнал до медията ни, във връзка с множество писма, които е получил от името на банката, в които се казва, че трябва да потвърди имейл адреса си за по-добро и качествено обслужване. Следващата стъпка е да последва линк към интернет страница.

Проблемът идва от това, че читателят ни уточнява, че не е клиент на въпросната банка. Той споделя и за други подобни писма. Някои свързани с това, че "акаунтът е ограничен" и, че "има нужда от актуализация". 

"Опит за промяна на телефонния номер свързан с Вашия акаунт е засечена. Напомняме Ви, че тази процедура може да се случи единствено и само в офис на нашата банка. Ние ще замразим профила Ви и ще очакваме да потвърдите самоличността си с цел сигурност", гласи друг имейл отново от името на "Райфайзен Банк".

От Sofia24.bg се свързахме с банката за официално становище. Очаквайте подробности, а междувременно бъдете внимателни с имейлите, които получавате.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Ne-se-hvashtaite-na-vudicata-Falshivi-pisma-zalivat-potrebiteli-ot-imeto-na-Raifaizen-Bank-1278459
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.