Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Йордан Иванов: Поклон пред силата, смелостта и саможертвата на героите от Априлското въстание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:16 / 01.05.2022Коментари ()1265
©
Областният управител на Пловдив Йордан Иванов отправи поздравителен адрес по повод 146 години от избухването на Априлското въстание.

"Поклон пред силата, смелостта и саможертвата на героите от Априлското въстание. Поклон пред подвига им, който почитаме днес.

Изминаха 146 години от избухването на Априлското въстание. Най-дръзкият акт на любов към България, който проправя пътя към Освобождението от Османската империя! Акт на сила, вяра и геройство! Вълнението, което изпитвам днес, ме връща в миналото, кара ме да бъда горд и да не забравям направените жертви.

За мен е чест и привилегия да бъда в Клисура - градът на Боримечката! Градът, в който пристига ''Кървавото писмо'' на Тодор Каблешков, след което започва и въстанието. За славното участие на клисурците в Априлското въстание, за жертвоготовността и решителността се говори и до днес. Земята, напоена с кръвта и идеите на възрожденците, ще се помни винаги!

Нека черпим вдъхновение и гордост от този най-висш урок по родолюбие. И нека отстояваме свободата!"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Iordan-Ivanov-Poklon-pred-silata-smelostta-i-samozhertvata-na-geroite-ot-Aprilskoto-vustanie-1259192
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.