Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осъдиха автомонтьор за смърт на пътя
Автор: Цвети Тончева 08:44 / 29.04.2022Коментари ()1997
© Plovdiv24.bg
Осъдиха на 1 година условно, с 3 години изпитателен срок шофьор, убил 80-годишен мъж на пътя между селата Маноле и Рогош, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 53-годишният Здравко Качаков ще остане и без книжка за една година, както и ще трябва да плати разноските по делото. В момента Качаков е с мярка за неотклонение "подписка“.

Вчера делото бе гледано по съкратеното съдебно следствие, тъй като обвиненият изцяло призна фактите и обстоятелствата и се призна за виновен.

Държавното обвинение беше благосклонно при обявяването на наказанието, тъй като шофьорът е с кристално чисто досие, работи като автомонтьор, карал е автомобила си само с 6 км превишение на скоростта от допустимата за този пътен участък. Освен това има и смекчаващи обстоятелства, а именно, че възрастният мъж се е движел пеша в тъмната част на денонощието по пътното платно, в 4,00 часа сутринта,  и то при изключително лоши метеорологични условия – дъжд. Мъжът се е движил по платното, а не в банкета, посочи прокурорът. Това се определя като съпричиняванe на деянието. Качаков сам е информирал полицията за произшествието и е останал на място.

В залата не дойдоха роднините на пострадалия Владо Величков – двете му деца и съпруга.  Те не предявиха и никакви претенции за обезщетения. Тримата бяха представлявани от защитника им.

Здравко Качаков каза пред съда, че много съжалява за стореното и иска по-бързо това дело да приключи.

Произшествието стана на 18.05. 2021 г., около 4.10 часа на път III-565 км 8, между с. Маноле и с. Рогош, обл. Пловдив. При управление на лек автомобил "Пежо 206“ със скорост от 96 км/ч, в нарушение на правилата за движение по чл. 21, ал.1 от ЗДвП Здравко Качаков блъснал възрастен мъж на пътя, който починал на място.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osudiha-avtomontyor-za-smurt-na-putya-1257640
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.