Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задава се двудневно атмосферно смущение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:00 / 22.04.2022Коментари ()9956
©
В неделя ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Северозападният вятър ще отслабне, временно и ще стихне, а към вечерта ще се смени с юг-югоизточен. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5° и 10°, максималните - между 21° и 26°. В понеделник и вторник през страната ще премине атмосферно смущение.

Ще преобладава слънчево време, но в часовете след обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в Западна и Централна България, а във вторник и в отделни райони в източната половина от страната, ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици; възможни са локални интензивни явления и градушки.

През следващите три дни въздушната маса ще остане неустойчива. Преди обяд ще бъде слънчево, след обяд с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и краткотрайни валежи с гръмотевици на места, главно в северозападната половина от страната. Има повишена вероятност в четвъртък и петък, с нахлуването на малко по-студен въздух, отначало от северозапад, след това от североизток, явленията да са интензивни.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Zadava-se-dvudnevno-atmosferno-smushtenie-1255085
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.