Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Голямо признание за известна пловдивска адвокатка
Автор: Диана Бикова 13:15 / 14.04.2022Коментари ()3137
Пловдивската адвокатка и изтъкнат защитник на жертви от домашно насилие Милена Кадиева е отличена с престижна европейска награда. Милена Кадиева спечели категорията "Жените в действие" в конкурса "Жените на Европа", като признание за изключителните й усилия и борбата за правата, защитата и овластяването на жените на национално българско ниво, както и на международно ниво, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Пловдивската адвокатка работи по темите дискриминация, сексуални, репродуктивни, здравни и социално-икономически права на жените и домашно насилие. Активист е в много български неправителствени организации и е основател и директор на фондация "Джендър алтернативи". 

"Това е признание за всяка активна жена в Европа. Вдъхновение за всички жени и момичета в Европа е, че действията им имат значение. Това е знак, че дори работата на една самотна жена може да промени света" - каза Милена Кадиева при получаването на наградата. 

Кадиева смята, че мисията й като адвокат по правата на човека винаги е била да защитава жените и момичетата от насилие, да работи за равенството между половете и да подкрепя нуждаещите се.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Golyamo-priznanie-za-izvestna-plovdivska-advokatka-1250173
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.