Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
МОН даде обяснение за дипломата на Андрей Гюров
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:01 / 01.04.2022Коментари ()1360
©
Министерство на образованието даде обяснение за дипломата на депутата от "Продължаваме промяната“ и кандидат за гуверньор на БНБ Андрей Гюров.

Според ведомството проверка на автентичността на представената диплома е удостоверена "веднага“, защото тя е регистрирана и публично достъпна на сайта на библиотеката на Виенския университет.

Що се отнася до съдържанието Националният център за информация и документация (НАЦИД) не се произнася, а само се проверява легитимността на дипломата, което в случая било направено, уверяват от МОН.   

От ведомството съобщават още относно статута на висшето училище, че Виенският университет е акредитирано висше училище на територията на Австрия, която пък е страна членка на ЕС.

Дипломата от Виенския университет за придобиване на ОНС "доктор“ на Андрей Гюров е регистрирана за заемане на академичната длъжност "главен асистент“ в Американския университет в България на 10 октомври 2019 г, а заявлението за признаване на същата диплома, което дава достъп до пазара на труда извън висшите училища, е постъпило на 31 март 2022 г.

Според МОН извършените по-горе процедури се правят за признаване на ОНС "доктор“ и били направени след подаденото вчера заявление поради големия обществен интерес.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/MON-dade-obyasnenie-za-diplomata-naAndrei-Gyurov-1242624
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.