Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Българският Банкси предсказал ареста на Борисов и отслабването на Пеевски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:50 / 23.03.2022Коментари ()4207
©
Графити изобразяват знакови политически лидери и хора от високите етажи на властта. Подписва се под псевдонима EmircA. Всички са чували за него, но никой не знае кой реално е той. Или пък тя, разказва Bulgaria ON AIR.

Първият графит на EmircA се появява преди около 2 години в София. Оттогава целият град говори за творбите му, които са безпардонни и до болка откровени. Може би точно за това голяма част от тях са заличени. Но народната памет ги пази, защото са толкова силни, че оставят отпечатък.

Пазят ги и архивите на фотографа Иван Шишиев. Той е и един от малцината, успели да осъществят контакт с мистериозния графити майстор.

"Единственият ни досег е по Instagram и с него се разбираме. Той ми показва всъщност къде ще бъде следващият му графит и по какъв начин ще изглежда той. Дава ми напътствия и аз отивам да го снимам", сподели Иван Шишиев.

Графитите на EmircA имат способността да изпреварват събитията и да предсказват критични моменти. През ноември 2021 г. уличният творец нарисува Бойко Борисов зад решетките. Няколко месеца по-късно картината се превърна в реалност и разследващи отведоха бившия премиер от дома му в Националната полиция, където беше задържан за 24 часа.

EmircA предсказа и отслабването на Делян Пеевски.

"До голяма степен наистина предсказа, че той е отслабнал, защото буквално една седмица по-късно Пеевски се появи изключително отслабнал, точно както Emirca го е нарисувал. Колкото и да е невероятно - графитите му се появяват случайно и същевременно предсказват събитията", допълни Шишиев.

Градските легенди говорят, че EmircA е мъж. Той има и специална тактика, за да не бъде засечен от полицаи - рисува по един графит на денонощие. Прави впечатление, че повечето от градските му шедьоври са в китния квартал "Лозенец".


Още по темата: общо новини по темата: 191
12.12.2023 »
21.03.2023 »
31.12.2022 »
16.11.2022 »
01.11.2022 »
18.10.2022 »
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Bulgarskiyat-Banksi-predskazal-aresta-na-Borisov-i-otslabvaneto-na-Peevski-1236675
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.