Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Журналисти нарекоха колегата си Марина Овсянникова смела и я подкрепиха с протест в София 
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:42 / 15.03.2022Коментари ()1476
© БГНЕС
Протест в защита на журналистката Марина Овсянникова, която издигна плакат в студиото на предаването "Время“ по руската държавна телевизия "Първи канал", се проведе пред посолството на Руската федерация у нас, предаде БГНЕС.

Няколко десетки души се събраха, за да изразят своята подкрепа за Овсяникова. Сред тях бяха журналистите Горан Благоев, Найо Тицин и др. Тук бе и Александър Стоцки, руснак от Москва, който живее в София.

"Русия води пълномащабна война срещу Украйна, а не операция. Това заяви в студиото на Първи пропагандистки канал тази смела жена“, каза Стоцки, който добави, че е на протеста, за да подкрепи украинския народ и Украйна като цяло.

"В XXI век това, което се случва в Украйна е позор“, заяви активистът, подчертавайки, че действията на Путиновата върхушка са напълно неприемливи.

Според него "мълчанието не е избор“. "Хората, които се намират в руското посолство, както и властта в Кремъл много добре знаят какво се случва. Прекрасно разбират. Не може да се подкрепя руската агресия, това е немислимо“, добави Стоцки, който благодари на хилядите, които са излезли на протести в Берлин, Прага и др.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Zhurnalisti-narekoha-kolegata-si-Marina-Ovsyannikova-smela-i-ya-podkrepiha-s-protest-v-Sofiya-1231314
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.