Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Два ТИР-а от седмица задръстват спирка на централния булевард в "Южен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:41 / 04.12.2009Коментари ()6863
Два ТИР-а от седмица са паркирани точно на автобусна спирка на бул. "Никола Вапцаров" в район "Южен" - на броени метри както от кметството, така и от Първо РУ, научи Plovdiv24.bg от свой читател. Тежките превозни средства са узурпирали доста голяма част от шосето, като създават сериозни неудобства както на шофьорите, така и на пешеходците. Тъй като двете машини са точно до знака за спирка, автобусите и тролеите спират зад тях, току до кръстовището, заставайки буквално на пешеходната пътека. Разтревожени граждани алармират, че е просто въпрос на време да стане инцидент.

Репортер на Plovdiv24.bg се поинтересува дали компетентните органи са информирани за своеволието. Оказа се, че са. Заместник-кметът на "Южен" обясни, че в техните правомощия е единствено да уведомят полицията, което те са направили още в началото на седмицата. Знаят само, че шофьорите са "изчезнали".

Полицията също се е задействала, но благодарение на законовата уредба, процедурата се оказва доста тромава. От няколко дни на ТИР-овете са залепени стикери за глоба за неправилно паркиране, изпратени са и писма до общината и районната администрация дали е издадено удостоверение за домуване на камионите (чиста формалност, защото шансът да има такова е едно на хиляда). Вече е установена фирмата, която ги стопанисва, собственикът се издирва.

Колко трябва да си нагъл и безотговорен, за да завземеш цяла лента от и без това тесния булевард и то точно между два светофара, и то точно на спирка, оставяме на вас да прецените. Както и доколко е справедливо да се разминат само с глоба за неправилно паркиране при така описаната ситуация.


(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 3
10.12.2009 »
09.12.2009 »
09.12.2009 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dva-TIR-a-ot-sedmica-zadrustvat-spirka-na-centralniya-bulevard-v-Yuzhen-123114
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.