Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Не отваряйте имейли, които завършват на ".net", ".com", ".org", предупреждава полицията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:38 / 11.03.2022Коментари ()8163
©
Чрез фалшиви банкови имейли се източват данните на хората и всички налични пари от разплащателните им сметки, алармираха от полицията.

Престъпната схема не е нова, но става все по-агресивна, съобщава полицията.

На електронните пощи се изпращат фалшиви имейли от името на банкови институции.

Отварянето им препраща към линк, който при активирането изисква лични данни и информация за банковата сметка. Измамниците източват сумите чрез онлайн търговия.

"Повечето от фишинг имейлите, фишинг домейните завършват ".net", ".com", ".org". Това са първите видими знаци, че най-вероятно става въпрос за измама.

"Изпратете ни вашите данни, защото ще ви бъде блокирана сметката до 24 часа" - Не отваряйте подобни имейли! Включително и вчера имаме подобен случай. В рамките на няколко часа са направени покупки за около 5 000 лв. Това е начина да сигнализираме гражданите и да им заострим вниманието", казават от полицията в Благоевград, цитирани от БНР.

Само за последния месец сигналите в полицията за източени банкови сметки чрез фишинг измами са 5. Най-голямата сума е 50 хиляди лева.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Ne-otvaryaite-imeili-koito-zavurshvat-na-net-com-org-preduprezhdava-policiyata-1228978
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.