Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Пловдив откриха "Агра, Винария и Фудтех"
Автор: Диана Бикова 12:16 / 09.03.2022Коментари ()4047
Вицепрезидентът Илиана Йотова откри в Пловдивския панаир изложенията за агробизнес "Агра, Винария и Фудтех", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Йотова и заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджиев прерязаха лентата, след което вицепрезидентът лисна водата на успеха.

Илиана Йотова изказа топли думи към ръководството на панаира и организаторите на изложението, които, въпреки кризите, запазиха традицията, продължават да го развиват и да печелят все повече приятели и партньори. Тя заяви, че очаква до средата на март да бъде представен националния план за българския бизнес.

Зам.-министърът на земеделието Стефан Бурджиев подчерта, че подкрепата към българските производители е с цел не само да произвеждат, а и да преработват, защото само така българските граждани ще имат достъп до качествени български храни. Браншът ще бъде подпомогнат през 2022 г. с допълнителни 150 милиона лева, с което общия ресурс за годината става 450 милиона лева. Секторът ще разполага с над 8 млрд. евро, като за пръв път от 30 години българско правителство е показало, че земеделието е приоритет и е заложило 60% национално съфинансиране, каза Бурджиев.

Подробности гледайте в прикаченото видео!



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-otkriha-Agra-Vinariya-i-Fudteh-1227074
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.