Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бомба е причината за смъртоносната влакова катастрофа в Русия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:27 / 29.11.2009Коментари ()1182
© gazeta.ru
На мястото на катастрофата на Невский експрес между Москва и Санкт Петербург са намерени парчета от взривно устройство и в момента те се изследват от експерти на

следствените органи,съобщи говорителят на следствието при федералната прокуратура Владимир Маркин, цитиран от ИТАР-ТАСС. Маркин потвърди, че сред версиите за трагедията, при която по потвърдени данни са загинали 26 души, се разглежда възможността за терористичен акт.

Движението на влакове през мястото на катастрофата отново е било спряно заради съмнителен трясък, наподобяващ шума от взрив. Руският президент Дмитрий Медведев свика съвещание за ликвидацията на последиците от катастрофата с Невский експрес. Съвещанието започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите.

Общо във влака е имало 682-ма души, 653-ма пътници и 29 машинисти и кондуктори. Според железопътната компания РЖД е възможно сред пасажерите да има трима чуждестранни граждани. Тази информация се проверява. Инцидента стана в просека в гора, където нямало покритие на мобилните телефони и спасителите трудно се добрали.

Това не е първото произшествие с "Невский експрес". На 13 август 2007 г. приблизително по същото време дерайлира подобен влак в резултат от терористичен акт. Пострадаха около 60 души. В различно време по подозрение за атентата бяха задържани седем души, но в крайна сметка останаха трима обвиняеми. На 25 ноември 2009 г. гражданинът на Ингушетия Макшарип Хидриев призна в съда, че е виновен в съучастие в организирането на взривяването на влака.

Източник: Ekipnews



Още по темата: общо новини по темата: 1
28.11.2009 »

Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Bomba-e-prichinata-za-smurtonosnata-vlakova-katastrofa-v-Rusiya-122030
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.