Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Карлово бе създаден Общински младежки информационен център
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:04 / 27.11.2009Коментари ()1596
© Plovdiv24.bg
По предложение на кмета на община Карлово Найден Найденов, Общинския съвет в града единодушно прие създаването на Общински младежки информационен център (ОМИЦ).

През последните шест месеца Сдружение с нестопанска цел "Младежки и граждански инициативи в Розовата долина" в партньорство с Община Карлово работеше успешно по проект "Шанс за изява и развитие на младежите от община Карлово". За да бъде изграден единен и функционален притегателен център за младите хора от община Карлово, както и за да бъдат разширени дейностите на сдружението, Общинския съвет реши да създаде ОМИЦ Карлово.

Ръководството на центъра се ангажира да разработва проекти и да осигурява външно финансиране, включително и от Европейската комисия. Планира се създаденe на Клуб по равнопоставеност, финансиран от Български фонд за жените, с основна цел равнопоставеността между половете и човешките права. По проект "За по-щастливи лица" в ОМИЦ ще бъде посрещнат доброволец от Корпуса на мира, който ще работи с децата от Дома за деца лишени от родителска грижа "Ботьо Петков" Калофер. В центъра ще стартират курсове по английски език за деца от социално-слаби семейства, които не могат да си позволят подготвителни курсове, ще се развиват дейности и кампании в училища по различни младежки теми.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/V-Karlovo-be-suzdaden-Obshtinski-mladezhki-informacionen-centur-121736
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.