Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сигнал: Кой точно е отговорен за организацията на движението в Пловдив?
Автор: Васил Динев 20:31 / 14.02.2022Коментари ()13363
© Plovdiv24.bg
Илюстрация
Читател потърси Plovdiv24.bg. Даваме му думата сега:

Уважаема редакция,

Бих желал да използвам Вашата трибуна, за да попитам отговорните институции, служби, фактори - кой точно е отговорен за организацията на движението в Пловдив?

Пътувайки ежедневно в града, е очевидна тоталната некомпетентност и липса на желание за регулация, която да е в интерес на улесняване на трафика с цел - опазване на околната среда и в частност чистотата на въздуха, както и улесняване на придвижването на гражданите, което също би довело до намаляване замърсяването.

Примерите са хиляди, но да посоча конкретния, който е показателен. Пътувайки по бул. "Кукленско шосе" в посока юг, 50 метра преди кръстовището на хотел "Родопи" лентите от три стават две и завиващите наляво, и тези, които искат да направят обратен завой са принудени да се престроят в съседните две, които са за  движение направо. 

Задръстването, което се получава, е огромно и въпросът ми е - защо не е организирана регулация с използване на цялата ширина на платното като най-лявата лента да се използва само за ляв и обратен завои?!

Вторият ми въпрос е към КАТ  - след като сте одобрили тази промяна, защо в час пик няма Ваши служители, за да подпомагат при нужда преминаването през безумно регулираното кръстовище.

Третият въпрос е към еколозите на община Пловдив - ще замерите ли нивото на въглеродни емисии и фини прахови частици на посоченото кръстовище в час пик и ако има сериозно повишение какво ще бъде предприето?!

Предварително искам да предупредя, че дежурни отговори, от рода на - "гражданите трябва да потърпят......" - на некомпетентни и нежелаещи да мислят служители нямат да бъдат приети, защото те не помагат да се справим с отровния въздух!!!

Безумие е да продължаваме да се съгласяваме с управлението на живота ни от некомпетентни и арогантни хора, които са попаднали на постовете си не заради своите компетенции, а по политически и други причини.

Надявам се да предадете въпросите към отговорните фактори, за да се намери бързо решение!

С поздрав,

Димитър Янев


Още по темата: общо новини по темата: 105
13.04.2024 »
04.04.2024 »
23.03.2024 »
09.03.2024 »
04.03.2024 »
24.02.2024 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Signal-Koi-tochno-e-otgovoren-za-organizaciyata-na-dvizhenieto-v-Plovdiv-1212588
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.