Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Студенти от Пловдив организират протест срещу въвеждането на зелен сертификат в университетите
Автор: Гено Петров 13:01 / 14.02.2022Коментари ()4790
©
Студенти от ПУ "Паисий Хилендарски" организират протест срещу мерките, в частност тази за въвеждането на зелен сертификат за достъп до сградите. Протестът е на 16 февруари от 11:00, пред Ректората. Ето и цялата позиция на студентите:

Ние, студентите на България, или поне тази част от тях, която желае да живее свободно и нормално, организираме протест против въвеждането на противозаконните мерки, изискващи всеки студент и преподавател да разполага с т.нар. "зелен сертификат", за да има достъп до сградите на университетите.



Преди около месец ние изготвихме петиция, адресирана до редица български политически лица, в която изказваме своите възражения с гореспоменатата мярка. Вчера нашата подписка бе изпратена и към момента тя вече е входирана в МЗ и МОН.

След многократни опити от наша страна да осъществим диалог с ръководните звена на няколко университета в страната във връзка с нашето несъгласие да се въведе "зелен сертификат"; след грозно медийно изкривяване на нашата кауза и позорно и срамно мълчание от редица институции и лица, ние решихме да организираме този протест, за да изразим своето категорично несъгласие с отнемането на нашите права и свободи.

На протеста е добре дошъл всеки - студент, преподавател, родител и тн., но е важно да се подчертае, че акцентът на протеста ще бъде въвеждането на мярката във висшите учебни заведения; това е протест НА, ОТ и ЗА студентите, но всяка подкрепа, разбира се, е добре дошла. Протестът ще се проведе пред сградата на ПУ и е организиран предимно от студенти от същия университет, но той не е насочен САМО към него - ние се обявяваме против мерките във ВСЕКИ ЕДИН УНИВЕРСИТЕТ В СТРАНАТА и ще сме там, за да защитим не само своите права, но и правата на всеки един български студент. Така че - без значение къде учите или преподавате - всички сте добре дошли!

Без политически лозунги, без платени скандирания, без агресия - нашият протест цели само и единствено връщане към нормалния живот.

Ние, студентите, желаем да се върнем присъствено в университетите, без за това да бъдем принуждавани да спазваме ултиматуми и заповеди, които са в противовес с нашите желания, права и свободи (а и със здравия разум). Това е нашето основно искане.

Призовавам всички свои колеги и преподаватели - отзовете се на нашия призив! Не стойте безучастно, когато отнемат свободата ви! Не бъдете безгласно стадо, с което се подиграват всеки ден! Докажете, че ние, българите, сме свободен народ; че няма да търпим тиранията, сред която живеем вече две години (!) и че гордо можем да се наречем наследници на всички онези от недалечното ни минало, дали живота си за нашата свобода! Борете се за своите права и за правата на децата си! 


Още по темата: общо новини по темата: 17026
08.05.2024 »
06.05.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Studenti-ot-Plovdiv-organizirat-protest-sreshtu-vuvezhdaneto-na-zelen-sertifikat-v-universitetite-1212244
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.